Productontwikkeling

We hebben de meest moderne en gespecialiseerde fabriek in de Benelux. Wij beschikken over de modernste apparatuur, zodat we doorlopend dezelfde hoge kwaliteit kunnen garanderen. Onze producten worden continu gecontroleerd door ons eigen labo.

 

Innovatie op innovatie: de ZERO-mortel

Met ZERO® werd een nieuwe type gevelsteen ontwikkeld om op een eenvoudige manier een strak en voegloos gevelbeeld te creëren. Een architectenjury bekroonde deze gevelsteen met een uitsparing aan de bovenzijde terecht als het meest innovatieve product van 2009.

Hierop creëerde Diamur een hoogkwalitatieve mortel met goede verwerkbaarheid en hechting, en doopte hem ZERO-mortel. We konden daarbij uiteraard terugvallen op onze jarenlange ervaring als producent van een groot gamma kant-en-klare droge mortels, die ook bestaan in een ruim assortiment kleuren. Daarom voldoet de ZERO-mortel aan alle technische vereisten, terwijl het risico op vergipsing en uitbloeiing geminimaliseerd wordt.

 

Unieke plastiek zakken

Omdat voor kleinere bouw- of verbouwprojecten een silo vaak te groot is, bieden we onze producten nu ook aan in plastic zakken. Niet zomaar de eerste de beste plastic zak; we hebben ervoor gezorgd dat gebruiksvriendelijkheid en milieu hand in hand gaan.

Onze verpakkingen zijn het resultaat van zorgvuldig onderzoek, en ze zijn uniek op de markt:

  • Onze zakken zijn vacuüm verpakt, en daarom compact en veiliger te transporteren.
  • Onze zakken zijn waterdicht. Productverlies door vocht is hierdoor totaal uitgesloten.  Zowel op uw depot als op de werf.
  • Ze kunnen probleemloos buiten opgeslagen worden, hetgeen niet kan gezegd worden van de traditionele zakken!
  • Onze plastic zakken zijn ecologisch verantwoord: ze zijn immers 100% recycleerbaar, daar maken wij een punt van.

 

State-of-the-art mengers

Diamur silo’s zijn uitgerust met de jongste generatie mengers. Ze  produceren een consistente mortel, hebben weinig onderhoud nodig en zijn makkelijk in het gebruik. Alle bewegende delen die met de mortel in contact komen, zijn in slijtvaste - uit de ruimtevaart afkomstige - kunststof. Verder hebben ze een antikleeflaag aan de binnenkant, waardoor ze quasi zelfreinigend zijn. Minimaal onderhoud en perfecte mortel door technologische innovatie!